Sociální sítě

Přemýšleli jste někdy nad tím, zda je pro vás sociální sít třeba. Pokusím se odpovědět. Jedná se o otázku současnosti.

Díky sociálním sítím, máte možnost komunikovat přímo s vaším zákazníkem. Do určité míry se můžete podávat co je zač a v které lokalitě bydlí. Pokud vám to povolí. Hodí se to právě pro řemeslníky a podobné profese, které pracují lokálně a musí za klientem dojíždět. Což ovšem není hlavní výhodou, ale jen kontrolní výhoda. Něco jako, že víte, kdo je Váš klient. Tj. zda je z venkova, z města. Zda má velký či malý dům a pod…

Většinu ovšem bude zajímat obrovská síla při hledání nových klientů a daleko častěji nových zákazníků. Jsou firmy, nebo přesněji živnostníci, kteří jsou, třeba od dětství ve svém okolí známí, populární a celkově oblíbení. Tedy. Mají hodně přátel. Pro tyto začínající podnikatele je sociální síť hlavním zdrojem nových klientů a první komunikační rozhraní se svým zákazníkem.

V dnešní době, je tedy hlavní sílou Facebook a z mého pohledu zatím jediná sociální síť, kterou doporučuji. Samozřejmě tu jsou další… jmenovitě Twitter, Linkedin a ještě třeba Google+.

Ostatní sítě nejsou špatné. Třeba právě Twitter je hodně používaný, ale řekněme, že mí přátelé jej nepoužívají a je tedy spíš dle mého ani ne tak sociální, jako spíž politickomediální až profesionální jak Linkedin.

Facebook je tedy více pro lidi a je zda také neskutečně více lidí. Většina mích klientů má právě tyto obyčejné lidi, jako koncového zákazníka. Pokud je i váš koncový zákazník právě běžný občan, tak Facebook je ideální místo… Nenechte se však zaskočit. Jsou zde i jiní podnikatelé, většinou právě mladí a začínající. Tedy lidé, kteří možná jednou budou vaše služby či produkty potřebovat.

Sociální sítě jsou poměrně rozsáhlou problematikou, ale dají se zde třeba spustit právě již zmíněné kampaně a celkově rozvíjet komunikaci s klientem.

Můžete zde otrocky prezentovat jen své produkty, nebo možná lépe tu a tam předhodit nějaké vtipné video, slogan, či relevantní informaci za kterou můžete dostat laik i od obyčejného člověka. Pozor, však aby prodejce nemovitostí neskončil jak bavič chudých studentů. Pro chudého studenta je důležitější vědět, že ta a ta firma co se mi občas objeví na zdi, prodává byty. Takže jednou až se osamostatním, vím kam zajít, či se dotázat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>