Emailing

Emailing je velice užitečný způsob reklamy. Funguje tak, že si provozovatel webových stránek, nejčastěji eshopů, zadá pro uživatele, návštěvníky a zákazníky možnost nechat si zasílat informace o akcích, produktech firmy či obecně reklamních sdělení svých, nebo partnerů.

Tato emailová reklama je velice užitečná jak pro zákazníka, tak pro provozovatele webu. Zákazníci mají možnost se vracet na váš web, když máte pěkné akce, nebo jen celkově mít přehled o vašich produktech. Zasíláním reklamních sdělení se jim v podstatě i připomenete.

Není nic lepšího, než když se k vám lidé vrací. Tito lidé nejsem už tak opatrní a časem i ochotní více utrácet. Většinou mají vaší důvěru. Lidé navíc v sobě mají zakódováno, aby se vraceli tam, kde jim bylo dobře. (Domů). Přesněji pro webové stránky platí. Vracet tam, kde dobře nakoupili.

Troufnu si tedy tvrdit, že tento druh reklamy je pro mnoho webů (eshopů) klíčový. Lidé si vás stejně budou dohledávat, ale takto jim hledání usnadníte a kolikrát je i donutíte k vám zajít předčasně.

Emailing má i svojí temnou stranu. Tj. třeba reklamní sdělení od vašich partnerů. Tu a tam se najde eshop, který si tam tuto vsuvku přidá. Vaším partnerem může být logicky kdokoli a to od uklízečky po konkurenci.

Kam toto směřuje. Logicky ke ztrátě důvěry a tedy k tomu, že lidé o tato reklamní sdělení přestávají stát. Stává se, totiž, že jim náhle začnou chodit sdělení od webů, o které opravdu nemají, neměli a možná ani nikdy nebudou mít zájem. Sice existuje zákonem daná možnost, zažádat o zrušení těchto sdělení, ale… Představte si, že máte stovky partnerů, nebo jen desítky. Další obchod, další desítky a takto se může jeden zákazník stát objetí desítek reklamních sdělení až spamů o které nestojí.

Většinou to končí tak, že je zákazník natolik zahlcen, až následně tento druh reklamy nejen nevyhledává, ale i ignoruje.

Co s tím? Je třeba být opatrný a zasílat sdělení opravdu jen když je třeba. Tj. když máte akci, nebo maximálně jednou týdně (dle oboru či kategorii činnosti) a na partnerské weby zapomenout, či je omezit na minimum.

Myslím, že o tomto jevu se dnes ví, ale myslím, že ne dost a i nadále se objevují další a další podnikatelé co pod záštitou obchodních partnerů s emaily obchodují. Ano. Krátkodobě to zisk přinese, ale dlouhodobě tím trpí všichni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>