Volba barev

Hned ze začátku budeme krapet odvážní. Podíváme se na černou barvu, černá barva je barva strachu.  Ovšem. Ne vždy, když použijete černou barvu, nutně říkáte, že chcete šířit strach a v tom je právě to kouzlo barev. Barvy sice mají své charakteristické vlastnosti, ale mají i další a další význam.

Již zmíněná černá barva také znamená odvahu a z toho vyplívá i síla, suverenita. No a konec konců, když se podíváme na tuto tvorbu, tak i u ní převládala černá barva.

1reference-11reference-3

Naopak, tyto webové stránky jsou jak jinak, než perfektní. Tak kde je význam černé barvy? Jeden z mnoha významů a to jak u černé, tak u bíle je, že se dají chápat jako prázdný prostor. Prostor, díky kterému vyniká samotný obsah. Samotné fotografie. Samotné produkty, služby a zboží.

Tj. při výběru barvy se nesmíme dívat na její filozofické či kulturní vlastnosti, ale spíš na její povahu, světelnost, sytost a příbuznost k již exitujícím elementům, které chceme dát na webové stránky. Elementy jsou myšleny, třeba právě logo, barva produktů apod.

Všimněte si, na obrázcích, že sochy jsou tmavé až černé, že notebooky jsou také tmavé a v poslední řadě i logo Stromovous je černé. Díky tomu, byla černá jasnou volbou.

Z toho nám vyplívá. Pokud vybíráme barvu, podíváme se na to, co už máme a podle toho bychom se měli inspirovat při výběru barvy na webové stránky.

Pokud si nejste jisti. Výběr barvy můžete nechat či konzultovat s webdesignery, nebo jinými grafiky či poradci přes marketing a pod…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>