Speciální efekty na web

Nejen ve filmech, ale i na internetu se můžete setkat se speciálními efekty, které mají stejný význam jako speciální efekty filmové.

Sami si odpovězte na otázku. Máte raději filmy, kde jsou všudypřítomné speciální efekty? Například různí dinosauři, vesmírné lodě, přes bojové umění Matrix, po super roboty, kteří se mění tak rychle,  že ani nestihnete vnímat změny v jejich struktuře.

Pokud ano. Jistě pochopíte význam speciálních efektů na internetu a při procházení kolikrát i nudným obsahem. Tj. čtení zpráv, novinek, příspěvků po učení a procházení položek produktů na eshopu.

Speciální efekty, samozřejmě můžou narušit vaší koncentraci a soustředění. Od toho tu jsou různé čtečky a další nástroje, které speciální efekty vypnou.

Ne každý obsah je nudný. Z toho nám také vyplívá, že se to s efekty nesmí přehánět. Tj. upoutat, zaujmout, potěšit, překvapit, ale nerušit.

Speciálních efektů pro webové stránky je opravdu kvanta.

  1. Efekty tlačítek – Jedná se o plynulé stisknutí či o efekt po najetí ukazatele myši na daný odkaz. http://moderniweb.com/eshop/9-tlačítka
  2. Úvodní animace – Efekt, který se spustí po té, co se webové stránky načtou. Př.: http://quadprofi.cz
  3. Tapeta – Spíš grafický efekt, ale dá se rozšířit i o animace. Př.: http://moderniweb.com (Na příkladu můžete vidět jak tapetu, tak úvodní animaci a za 12s i animaci pozadí)
  4. Slider – Nebo také animovaná upoutávka. Př.: http://perfektemassage.eu
  5. Fotogalerie – Fotogalerie můžou být složité, ale i jednoduché. Všechny třeba nemusí vypadat jako na Facebooku. Př.: http://schel.cz/galerie_soch.html nebo http://uhasku.cz/chalupa.html (srolovat a kliknout na obrázek)
  6. Další animace – Nejčastěji jako reakce na kliknutí či pohyb myši, nápovědy a odkazy. K vidění třeba na této webové šabloně: https://www.youtube.com/watch?v=jIhDgM4TKJg
  7. 3D efekty – Již zmíněné v článku Webové stránky ve 3D, ale připomenou se musí. V živé podobě se můžete podívat třeba na tuto šablonu: http://moderniweb.imujweb.cz/wordpress/2
  8. A další… Průběžně můžete sledovat zde: http://moderniweb.com/eshop/7-další-efekty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>