Kdo je to webdesignér?

Webdesignéři jsou lidé zabývající se návrhem a někdy i tvorbou www stránek.

Jedná se o poměrně nový obor, který se neustále mění. Je to navíc obor, který se objevil náhle a prakticky každý kdo se takto pojmenuje, je samozvanec. Webdesignéři nemají školy. Sice jsem už zaslechl, že se něco připravuje či už vzniklo, ale i tak je tento obor velice svérázný.

Každý webdesignér je svým způsobem originál. Každý je do určité míry umělec. Je ovšem pravdou, že vznikají samostatné umělecké styly. Jeden z nich je pravidelně aktualizován a neustále schvalován či zdokonalován IT komunitou. Do které nepatří jen webdesignéři, ale také kodéři, grafici, programátoři, manažery a jejím příbuzné obory s mnoha pěknými anglickými názvy, ale vždy se jedná jen o odrůdy těchto několika profesí dle specializace a množství znalostí daného jedince.

Nevýhodou tohoto všeobecně uznávaného stylu je jeho rozsáhlost. Narazíte na něj tak často, že se stává standardem až trochu nudným.

Výhodou je naopak snadná orientace návštěvníků na těchto webech. Většinou hned každý ví, kde má co hledat a na co kliknout.

My (já), se tímto standardem sice inspirujem, ale neřídíme. Nejedná se o rebelii, ale spíš práci na míru. Tedy, jednoduše napsáno, ne pro každého je vhodný standart, ne každému udělá radost to samé co jiným.

Z poslední věty vyplívá, že se snažíme dát do každého díla trochu emocí. Něco z firmy, či člověka, pro kterého pracuji a to je to čeho standart nikdy nemůže docílit. Každý jsem jiní, každý děláme něco jiného, každého i něco jiného baví. Dokud z nás nejsou roboti, je vždy lepší mít něco originálního. Něco svého.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>