Internetová prezentace

Asi nejčastější druh webových stránek na internetu jsou webové stránky v podobě internetové prezentace. Kde pod pojmem internetové prezentace si můžeme představit cokoli, co má něco prezentovat a to ať už obsah, firmu, osobu, skupinu či produkt.

Nás bude asi nejvíce zajímat firemní prezentace.

Jak už název napovídá. Tak moje představa internetové stránky je forma prezentací, nebo také knihy či encyklopedie informací. V článku se podívám víc na formu častější pro firmy a tou je vlastní prezentace.

Webové stránky jsou a to ať se nám to líbí, nebo ne. Prezentací nás a naší firmy. Jedná se i o reklamu a v mnoha případech i první kontakt s naším zákazníkem, či lépe první dojem, který děláme na našeho zákazníka.

Někteří z nás a věřím, že i většina si vybavuje základní lekce z podnikání či vytváření vztahů. Zkrátka a jednoduše. První dojem je ten nejdůležitější. Tudíž je v našem zájmu, aby stránky nějak vypadali.

Jak by měly webové stránky vypadat?

Určitě by měly obsahovat autentické obsahy, fotografie a reálné služby.

Samozřejmě i zde se najdou výjimky. Tj. případy, kdy nevěříte internetu a tomu, že vám přinese nějaké nové zákazníky. Ve chvíli, kdy nevěříte internetu. Automaticky omezíte investice a webdesignér je tak odkázán na levné fotografie z fotobank. Paradox je v tom, že fotografie z fotobank, vypadají kolikrát lépe jak autentické fotografie u nízko rozpočtových stránek.

Opravdu můžou vypadat lépe, ale fotografie z fotobank nemají tu duši, nemají tu důvěryhodnost a ve výsledku na někoho můžou působit i jako podvod.

Zajímavější je třeba využití autentických fotografií v kombinaci fotografiemi s fotobank. V těchto případech můžete snadno a leně vlastnit kvalitní dobře vypadající web.

Fotografiemi to nekončí. Na řadu přichází nové technologie.

Nezapomínejme, že svět internetu se mění. Lidé a hlavně mladí lidé zbožňují speciální efekty. Čím složitější a svižnější, tím lepší.

Samozřejmě musíte najít kompromis. Protože u přetechnizovaných webů se může stát, že lidé budou více obdivovat vaše efekty, než produkty. Naštěstí zde platí pravidlo, že lidí si časem zvyknou na cokoli a efekty tak začnou později nudit, či je budou úplně ignorovat.

Efekty jsou tu kvůli tomu, aby hlavně zaujali. Ukázali na to, že jsme moderní a nebojíme se jít s dobou. Navíc dnes už opravdu nejsou drahé.

Co se obsahu týče, tak toto není úplně můj obor, ale co jsem vyčetl, tak pro obsah platí to samé jako pro fotografie a to že autentický obsah od majitelů či zaměstnanců firmy je lepší jak univerzální texty od odborníků na SEO. Výjimku tvoří tzv. obor copywrighting. Což je obor zabývající se tvorbou textů.

Sehnat si odborníka na vzhled webů či tvorbu textů je vždy lepší. Což je logické. Samozřejmě ne všichni si můžeme dovolit potřebné investice, ale i s tímto se dá něco dělat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>