Co znamená SEO?

SEO je jak jsem již psal v článku o volbě domény ( http://moderniweb.com/blog/volba-domeny ) jeden z hlavních způsobů jak získat nové návštěvníky na vaše stránky.

Zákazníky získáte díky tomu v jaké pozici vás vyhledávače jako je Google či v ČR seznam vygenerují. Tedy na jaké pozici bude odkaz na vaše stránky po zadání klíčových slov do vyhledávacího pole.

Nejideálnější je samozřejmě první stránka nahoře. Na tyto pozice se dostanete jak jinak, než správným psaním zdrojového kódu, článků a strukturou obsahu přímo na stránkách.

Většinou všechny tyto věci zajistí váš poradce přes internetový marketing. Pokud nemáte, není problém někoho takového najmout či sehnat nějakou radu od známých či přátel v oboru.

V SEO však nezáleží jen na samotném vyhledání a relevantnosti vyhledání, ale například i na sponzorovaných odkazech, které jak název napovídá, jsou placené. Zde přichází na řadu placené služby od IT firem, které vám tak zajistí ideální nastavení.

Nemusíte se však většinou bát, že budete platit statisíce za to, aby vaše reklama byla vždy dobře vidět. Je pravda, že záleží na mnoha faktorech, ale co si budeme povídat, v dnešní době lidé příliš této možnosti nevyužívají a na placené odkazy moc neklikají.

Zbytečné to však není. Liší se to obor od oboru, produkt od produktu. Je právě na vašem poradci, zda dokáže správně vyhodnotit možnosti těchto placených reklam.

Pod SEO se dá schovat i více.

Například, budování zpětných odkazů. Což jsou odkazy na vaše stránky a produkty z jiných webů. Tyto portály jsou většinou známé jako inzertní portály, či katalogy firem.

Mezi nejznámější katalogy firem patří firmy.cz a moje firma od Google, kde se po zadání názvu vaší firmy objevíte jak ve vyhledávání, tak i na mapách Google.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>